Третман за вода кој веднаш ги отсранува хлорот и хлороминот од водата, ги врзува тешките метали и штити од амонијак. Истовремено додава и минерални состојќи во водата кои што ги ститат рибите, растенијата, безрбетниците и корисните бактерии. Калциумот за скелетот на рибите, магнезиумот за силен раст, манганот за здрав раст, јодот за балансиран развој и подобра отпорност на болести со еден збор акватанот ги обезбедува најдобрите услови за живот на сите жители во аквариумот.  Акватанот помага во отстранување на токсичниот амонијак и хлор, кој што можат да бидат штетни па дури и фатални за рибите и ракчињата дури и во ниски концентрации. На акватанот му се потребни најмногу 10 минути да ги отстрани или да ги сврзе штетните материи и на тој начин ги штити жителите во аквариумот.

Пакување од:

  • 50мл – за 200л вода – 140ден
  • 100мл – 400л вода – 200 ден
  • 250мл – 1000л вода – 430ден
  • 500мл – 2000л вода – 810 ден
  • 2500мл – 10000л вода – 2080ден
  • 5000мл – 20000л вода – 4360ден

No Comments Yet.

Leave a comment